Vi är en kammarmusiktrio bestående av violin, flöjt och

gitarr, som gör konserter i kyrkor, på kammarmusik-

föreningar, fester och bröllop. Vår gemensamma karriär

började när vi studerade samtidigt på Kungliga Musik-

högskolan i Stockholm. År 2007 deltog vi i kammarmusik-

biennalen “Ung och Lovande” i Västerås, vilket gav oss ett stort uppsving. Därefter har vi jobbat hårt med konserter från Östersund till Malmö, framför allt på somrarna. År 2009 beviljades Rei Munakata ett stipendium från Rikskonserter för att komponera ett stycke för oss, detta verk kommer att framföras under våren 2011.


Då vår sättning är lite ovanlig, och mängden skriven musik är begränsad, har vi flera gånger samarbetat med samtida tonsättare. Detta har resulterat i fyra verk hittills, av tonsättare som Andrea Lindberg-Tarrodi och  David Lennartsson. Davids stycke framförde vi bl.a. på Arena-festivalen för ny musik i Riga, Lettland. Samarbetena med tonsättare är viktiga för oss, då vi alla brinner för ny musik.


Vi tillhandahåller gärna en skräddarsydd konsert för just ditt speciella tillfälle. Med repertoar som sträcker sig från 1600-talet till alldeles nyss, finns det alltid något som passar. Vår lilla sättning gör oss flexibla, vi behöver inget piano eller förstärkning och får plats på små utrymmen. För den som föredrar folkligare tongångar, har vi projektet DalaTango, där vi i samarbete med accordeonisten Lars-Åke Gustafsson och sångerskan Frida Grundel sätter ihop ett spännande program med folkmusik från Dalarna och tango.


Kontakta oss på:

info@trivium.se

 

Välkommen till triviums hemsida!